Offentlig-privat samarbejde / Public-private partnership

Studienævn for Jura, Odense
Undervisningsaktivitetsnr.: 9318501.
Undervisningssprog: Dansk.ECTS / belastning: 10 ECTS / 0.167 årsværk.
Eksamenssprog: Dansk.
Eksamensaktivitetsnr.: 9318502.Godkendt: 03-10-12.
Periode: Forårssemestret 2013.
Censur: Internt bedømt.
Bedømmelse: 7-trinsskala.
Udbydes i: Odense.

Fagansvarlig:
Karsten Naundrup Olesen, Juridisk Institut.

Forudsætninger:
BA jura, HA(jur.).

Fagnummer 9317202 (Privatisering, udlicitering og andre alternative organisationsformer) må ikke tidligere være bestået.


Formål og sigte:
Formålet med faget er, at give den studerende indgående forståelse for juridiske problemstillinger knyttet til det offentliges aktiviteter som markedsaktør, d.v.s. når det offentlige foretager indkøb af varer og tjenesteydelser og optræder som deltager i erhvervsvirksomhed. Faget giver herved de studerende kompetence til at indgå i juridiske analyser af juridiske aspekter af det offentliges aktiviteter som markedsaktør. Faget berører blandt andet kontraktret, udbudsret, statsstøtteret og forvaltningsret.

Indhold:
  • forskellige samarbejdsformer mellem offentlige og private, herunder bl.a. hjemmelsspørgsmål 
  • privates varetagelse af offentlige opgaver, herunder bl.a. udbuds- og statsstøtteproblematikker 
  • kontraktregulering af samarbejde mellem offentlig og privat 

Målbeskrivelse:
For at opnå fagets formål er det læringsmålet for faget, at den studerende skal kunne redegøre for, hvordan der i konkrete situationer kan etableres samarbejde mellem den offentlige og den private sektor med henblik på varetagelse af offentlige opgaver. Endvidere skal den studerende demonstrere kompetence til at identificere og analysere de juridiske problemstillinger, der er knyttet til et sådan samarbejde, og til at fremkomme med begrundede løsningsforslag på dem.


Litteratur:
Artikler og uddrag fra relevant litteratur. Nærmere oplyses inden kursusstart.



Undervisningstidspunkt:
Hvert 3. semester.

Undervisningsform:
Antallet af undervisningstimer afhænger af, hvor mange studerende, der tilmeldes faget. Faget udbydes således som enten forelæsning med 30 timer eller som selvstudium. Udbydes faget som forelæsning med 30 timer, da fordeles de 30 timer i moduler af 2 timer om ugen i løbet af semestret. Undervisningen involverer forelæsning samt casebesvarelse, der danner grundlag for oplæg fra de studerende og diskussion af pensum.

Med udgangspunkt i, at 1 ECTS svarer til 27 arbejdstimer, udmønter de med faget forbundne aktiviteter sig i en anslået vejledende fordeling af arbejdsindsatsen hos en gennemsnitsstuderende på følgende måde, såfremt faget udbydes med 30 timer:

Aktivitet
Timer
Konfrontationstimer
30
Forberedelse
200
Eksamensforberedelse
39
Eksamen
1
Total
270


Eksamenstidspunkt:
Ordinær eksamen i januar og juni. Reeksamen i februar og august. 

Deltagelse i reeksamen kræver, at man har deltaget i ordinær eksamen i samme eksamenstermin. Det vil sige, at "udeblevet" fra ordinær eksamen ikke giver adgang til reeksamen.

Eksamensbetingelser:
Fagnummer 9317202 (Privatisering, udlicitering og andre alternative organisationsformer) må ikke tidligere være bestået.


Prøveform til eksamensbevis:
Mundtlig.


Supplerende information til prøveform:
De studerendes opfyldelse af læringsmålene testes ved en eksamen, der tilrettelægges som en mundtlig eksamen af ca. 25 minutters varighed.

Den studerende får 30 minutters forberedelse umiddelbart forud for eksaminationen. I denne tid skal den studerende arbejde med en opgave som stilles af eksaminator på eksamensdagen. Opgaven danner grundlag for eksaminationen, som kan inddrage hele pensum.


Studier:
cand.merc.(jur).
Alle semestre, valgfag. Udbydes i: Odense
cand.jur.
Alle semestre, valgfag. Udbydes i: Odense