Bachelorprojekt - Jura BA / Bachelor thesis - Jura BA

Studienævn for Jura, Odense
Undervisningsaktivitetsnr.: 8901601.
Undervisningssprog: Dansk.ECTS / belastning: 15 ECTS / 0.250 årsværk.
Eksamenssprog: Dansk.
Eksamensaktivitetsnr.: 8901602.Godkendt: 13-03-12.
Periode: Efterårssemestret 2012.
Censur: Ekstern censur.
Bedømmelse: 7-trinsskala.
Udbydes i: Odense.

Fagansvarlig:
Hans Viggo Godsk Pedersen, Juridisk Institut.

Forudsætninger:
Ingen.
Formål og sigte:
Formålet er at give den studerende mulighed for at demonstrere et juridisk overblik og evne til faglig fordybelse og refleksion. 

Projektet bygger videre på de kompetencer, som er opnået på bacheloruddannelsens øvrige fag. Den studerende opnår viden om det valgte emne på et indgående niveau. 

Den studerende opnår færdigheder i at udvælge og anvende fagets metoder på grundlæggende niveau. Endvidere opnår den studerende færdigheder i selvstændigt og systematisk at strukturere projektet samt identificere og analysere grundlæggende problemstillinger inden for fagområdet. Den studerende opnår kompetence til at håndtere grundlæggende problemstillinger.

Indhold:
Udarbejdelse af projekt i et selvvalgt, afgrænset juridisk emne under vejledning af en underviser. Emnet kan være teoretisk eller mere praktisk orienteret. Såfremt opgaven har ekstern opdragsgiver, skal kontakten til virksomheden gå gennem universitetet. Bachelorprojektet kan udarbejdes af en gruppe på maks. 2 studerende. Bachelorprojekt udarbejdet af én studerende skal have et omfang på ca. 20 - 25 sider, maksimalt 60.000 anslag. For 2 studerende skal omfanget være ca. 30 - 35 sider maksimalt 84.000 anslag. Projektet skal overholde de for bachelorprojekter gældende formkrav, der fremgår af "Vejledning til BA projektskrivning".
Målbeskrivelse:
Den studerende skal kunne identificere de grundlæggende retlige problemstillinger inden for det valgte emne og redegøre for den retlige regulering på området. Den studerende skal tillige kunne diskutere og reflektere over disse reglers anvendelse på konkrete tilfælde og/eller generelle betydning.
Litteratur:
Afhænger af det valgte emne.
Undervisningstidspunkt:
Bachelorprojektet afvikles normalt i 6. semester, men udbydes både i forårssemesteret og i efterårssemesteret med efterfølgende eksamener i juni og januar. Studerende, der ønsker at afvikle bachelorprojekt i efterårssemesteret, skal selv træffe aftale med vejleder.
Undervisningsform:
Der gives ingen egentlig undervisning, men vejledning. Se nærmere herom i Vejledningen til BA-projektskrivning. 

Anvendelsen af den forudsatte arbejdsindsats på 405 arbejdstimer vil i høj grad være individuelt.

Eksamenstidspunkt:
Bachelorprojektet afleveres i 3 eksemplarer på Studiesekretariat for Jura senest den 2. fredag i maj eller december med henblik på eksamination i juni eller januar. Afleveres der ikke inden for fristen, tæller dette som et eksamensforsøg, såfremt man er tilmeldt eksamen i den pågældende termin. 

Reeksamen kan kun ske på basis af et nyt projekt, hvilket dog ikke forudsætter valg af nyt emne. Nyt bachelorprojekt aftales med vejleder. For sommereksamen gælder, at det nye bachelorprojekt aftales med vejleder inden den 1. juli og projektet indleveres til bedømmelse senest den 15. august. Den mundtlige reeksamen afholdes så vidt muligt inden den 1. september. For vintereksamen gælder, at det nye bachelorprojekt aftales med vejleder inden den 1. februar og projektet indleveres til bedømmelse senest den 15. marts. Den mundtlige reeksamen afholdes så vidt muligt inden den 1. april.

Eksamensbetingelser:
Ingen
Prøveform til eksamensbevis:
Mundtligt forsvar.

Supplerende information til prøveform:
Det udarbejdede projekt afleveres elektronisk via Safe Assignment samt 3 eksemplarer i papirform til Studiekontakten. 
Afhængig af hvornår du skriver projektet, skal dette afleveres anden fredag i maj eller december kl. 12.00 med henblik på eksamination i juni / januar. 

Ved starten af det mundtlige forsvar får den studerende mulighed for at kommentere det skriftlige arbejde, særlig med henblik på eventuelle mangler eller unøjagtigheder. I øvrigt tager det mundtlige forsvar udgangspunkt i det skrevne arbejde og kan omhandle emner, som afhandlingen behandler eller lader ligge. 

Er projektet udarbejdet af to studerende, skal det angives, hvilke dele af projektet hver enkelt er ansvarlig for. Dog kan indledning, resume og konklusion være fælles. De studerende eksamineres hver for sig med udgangspunkt i hele projektet, og øvrige gruppedeltagere, der ikke selv er eksamineret, har ikke adgang til at overvære eksaminationen. Der gives en individuel bedømmelse. 

Forsvaret vil normalt ikke kunne udstrækkes ud over 20 minutter pr. studerende inkl. votering. 

Den sproglige klarhed og sikkerhed tillægges i grelle/meget strålende tilfælde en direkte selvstændig betydning for bedømmelsen. Relevant dokumenteret funktionsnedsættelse kan gøre, at der dispenseres fra denne bestemmelse. 

Studier:
Jura
6. semester, obligatorisk. Udbydes i: Odense